Socialiștii cer Parlamentului să ia atitudine

Socialiștii cer Parlamentului să ia atitudine

Deputații PSRM au cerut Parlamentului să ia atitudine față de decizia recentă a autorităților române de a declara ziua de 27 martie drept sărbătoare națională, notează Noi.md.

În opinia socialiștilor, asemenea gesturi din partea statului român nu pot fi trecute cu vederea.

 „Legislativul din România a declarat ziua de 27 martie, ziua anexării Basarabiei la România, drept sărbătoare națională. Statul român a fost primul care a recunoscut independența Moldovei, dar, în același timp, pe parcursul a 25 de ani a continuat în permanență să promoveze idei unioniste. Parlamentul trebuie să ia atitudine față de aceste declarații, iar MAEIE să vină cu o poziție oficială”, a propus deputatul socialist Grigore Novac.

Subiectul a stîrnit discuții aprinse la Parlament. Deputata PLDM Maria Ciobanu a anunțat, la rîndul său, că va propune Parlamentului un proiect de lege cu privire la declararea zilei de 27 martie drept sărbătoare națională și în Moldova.

Novac a făcut o remarcă tăioasă la adresa deputatei. „Nu este clar acești funcționari care primesc bani de la bugetul de stat al Republicii Moldova, cărui stat în realitate slujesc? Doamna Ciobanu nu știu dacă primește oficial bani de la români pentru a-i promova, însă, știu că în bugetul familiei sale ajung banii statului nostru și a fost aleasă în acest Parlament pentru a-l servi”, a punctat Novac. 

Întrucît deputații nu au ajuns la un consens, dezbaterile la acest subiect s-au încheiat fără a fi adoptată vreo decizie. 
 
Camera Deputaților din Parlamentul României a adoptat marți, cu 260 de voturi „pentru” si un vot „împotrivă”, proiectul de lege al deputatului Eugen Tomac privind declararea zilei de 27 martie - Ziua Unirii Basarabiei cu Romania ca zi de sărbătoare națională. 
 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load