X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: ”În curînd, business-ul rus și investitorii vor reveni în masă în Moldova”

17 mar. 2017,, 11:45   Politică
6016 6

La Moscova și-a început lucrările business-forumul ”Rusia – Moldova: extinderea colaborării în afaceri”, la care participă circa 100 de companii din diferite sectoare ale economii celor două țări.

Despre aceasta a scris, pe o rețea de socializare, președintele Moldovei Igor Dodon. El a remarcat că perioada neagră pentru relațiile dintre cele două țări este pe final și începe perioada albă. Totodată, șeful statului a numit drept sarcină importantă − restabilirea totală a parteneriatului strategic cu Rusia și atragerea investițiilor ruse în economia Moldovei, transmite NOI.md.

Președintele Republicii Moldova a mai spus că datorită eforturilor comune, deja 130 de producători de fructe, circa 20 de companii vinicole, producătoare de conserve și 3 producători de carne din Moldova livrează, deja, produse pe piața rusă. ”Scopul e de a deschide totalmente această piață largă, cunoscută și foarte necesară pentru dezvoltarea piețelor pentru mărfurile moldovenești”, a declarat Igor Dodon.

Potrivit lui, după ședința plenară a forumului va avea loc sesiunea în formatul ”B2B” și anume, negocierile bilaterale, comunicarea nemijlocită între agenții economici pe marginea diferitor aspecte de colaborare. Președintele a spus că conducerea ”Business Rusia”, precum și un șir de agenți economici ruși de frunte i-au acceptat invitația de a vizita Moldova în lunile apropiate. Curînd, părțile vor conveni asupra perioadei concrete de efectuare a vizitei. Potrivit lui Igor Dodon, ceea ce este profitabil pentru investitorii, care sînt gata să vină în țara noastră, este profitabil și pentru Moldova, de aceea, autoritățile vor susține asemenea evenimente și vor adopta decizii în cadrul acestora, susținînd, de asemenea, toate inițiativele în vederea dezvoltării colaborării economice la nivel politic a președinților RM și FR.

”Moldova revine pe scară largă absolută în FR. Sperăm ca în timpul apropiat, business-ul rus și investitorii să revină masiv în Moldova”, a declarat președintele RM.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?