Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Comuniștii, revoltați de recomandarea lui Candu și Filip

17 mar. 2017,, 10:53   Politică
10505 13

Notificarea adresată de premierul Pavel Filip și spicherul Andrian Candu deputaților cu privire la interdicția de a călători în Federația Rusă i-a indignat pe unii parlamentari, comunică Noi.md.

Șefa fracțiunii parlamentare a PCRM, Ina Șupac, a cerut astăzi în plenul Legislativului explicații suplimentare de la Andrian Candu pe marginea acestei notificări.

„Zilele acestea am primit un document de la domnii Filip și Candu în care ne recomandați, nouă deputaților, să ne abținem de la deplasări în Federația Rusă pînă la înlăturarea factorilor de risc și specificați că este o decizie a Parlamentului și Guvernului. Ce articol din Regulamentul Parlamentului vă permite să ne spuneți nouă unde, cînd și cum trebuie să efectuăm deplasări. Nu ține de competența dvs. să faceți recomandări legate de politica externă”, i-a spus Ina Șupac lui Andrian Candu.

Mai mult decît atît, deputata comunistă a precizat că în acest caz ar fi vorba de un conflict de interese, întrucît decizia de a le interzice demnitarilor moldoveni deplasările în Rusia a fost adoptată de Candu și Filip, în calitate de membri ai PDM, și nu de reprezentanți ai instituțiilor de stat.

În replică, Candu a explicat că această notificare are caracter de recomandare pentru deputați.

„În calitate de președinte de Legislativ, mă preocup integritatea și siguranța fiecărui deputat. Există riscul ca securitatea dvs. personală să fie pusă în pericol. Propunerea a fost de abținere de la efectuarea unor vizite, dar în cazul în care veți dori să plecați nimeni nu vă va împiedica”, a spus Candu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?