X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Andrian Candu despre cum trebuie să se desfășoare viitoarele alegeri

17 mar. 2017,, 09:30   Politică
8865 21

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susţine că viitorul Parlament urmează a fi ales prin vot uninominal. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Noi am înregistrat proiectul de lege privind introducerea sistemului uninominal de vot. Urmează dezbaterile cu societate civilă. Proiectul trebuie să treacă şi printr-o expertiză internaţională. Cred că vom reuşi pînă la alegerile parlamentare din 2018. Mai avem un an şi jumătate şi timpul ne permite. Ştiu că discuţiile nu vor fi uşoare. Dar vom discuta şi îi vom convinge pe colegii din Parlament”, a precizat spicherul.

Andrian Candu a respins versiunea că introducerea votului uninominal va amplifica coruperea deputaţilor: „Coruperea deputaţilor reprezintă şi acum o problemă. Oamenii vor putea să-şi aleagă deputatul concret şi să ceară demiterea lui. Aceste prevederi îi va responsabiliza pe viitorii deputaţi”.

Potrivit preşedintelui Parlamentului, au fost realizate mai multe sondaje, care arată că 70 la sută dintre cetăţenii Republicii Moldova doresc sistemul de vot uninominal, iar în diasporă acest procent este mai înalt.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?