Producţia industrială a Transnistriei s-a redus cu peste 10%

Producţia industrială a Transnistriei s-a redus cu peste 10%

La începutul lunii martie, întreprinderile industriale din Transnistria au produs mărfuri în valoare de 1,208 mlrd. ruble, ceea ce este cu 10,5% mai puţin decît în anul trecut.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la datele Serviciului de Statistică al regiunii, în preţuri curente declinul a fost de 3,9%, pînă la 1,215 mlrd. ruble, iar în dolari SUA - de 5,6%, pînă la $107,5 mil.

În majoritatea ramurilor industriale a fost înregistrată o creştere, cea mai mare fiind în industria constructoare de maşini şi de prelucrare a metalelor - aproape dublu, pînă la $5,1 mil.

Ca de obicei, mai mult de jumătate din producţia industrială a regiunii a fost asigurată de energetică, pe seama furnizării energiei electrice în Moldova - $59,5 mil. (-11%). Pe locul doi se află industria uşoară, care a produs mărfuri în valoare de $16,1 mil. (+13,8%), iar pe locul trei se află industria alimentară - $12,9 mil. (+7%).

Din cauza inactivităţii Uzinei Metalurgice de la Rîbniţa în primele două luni ale anului curent, industria metalurgică se află pe locul patru. 

Cel mai mare declin a fost înregistrat în producerea materialelor de construcţie - cu 34,7%, pînă la 34,7 mii.

Două treimi din producţia industrială este realizată la Tiraspol şi Dnestrovsc-$72,3 mil., iar cel mai puţin - în raionul Camenca: doar $406,5 mii.
 
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load