X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Interviu cu Daniel Racovizza: Din economii, poți să arăți de milioane (VIDEO)

16 mar. 2017,, 17:00   Showbiz
9342 0

A îmbinat sportul cu arta, iar datorită acestui fapt, astăzi colecțiilelui de lenjerie sînt cunoscute în toată lumea.

Acest lucru s-a întîmplat pentru că a fost și este mereu un luptător, care nu se mulțumește niciodată cu ceea ce are.

Este vorba despre designerul moldovean Daniel Racovizza, primul creator de modă din Sud-estul Europei care a reușit să combine perfect lenjeria cu elementele tradiționale, relatează NOI.md.

Daniel și-a dorit din copilărie să devină designer, astfel ca să-și îndeplinească visul a urmat o școală de pictură, apoi și-a făcut studiile la Academia de Teatru, Muzică și Arte Plastice din Chișinău. „Niciodată nu mi-am dorit să fiu inginer, arhitect, chirurg, eu mereu am avut scopuri bine definite, nu am umblat dintr-o parte în alta”, a declarat Daniel, într-un interviu acordat NOI.md.

Cu toate că astăzi lumea artei îl definește mai mult totuși Daniel se declară și un sportiv înrăit, mai ales, că ceva ani în urmă făcea parte din selecționata Moldovei la Sambo. „Lumea artei și a sportului a mers mereu mînă în mînă. Atît în sport, cît și în artă este nevoie de fantezie. Nu există o diferență pentru că pui suflet în ambele și vezi produsul fie pe podium, fie pe covorul de luptă”, menționează designerul.

Primele încercări în domeniul designerului le-a făcut în anii de facultate, atunci cînd în anul doi crease și prima rochie de seară. „Am băgat de-a material în ea! A fost o experiență haioasă, cînd îmi aduc minte mă amuz”, povestește Daniel cu nostalgie despre prima piesă vestimentară creată de el, pe care o și vîndu-se tot pe atunci, așa obținînd primii bani din artă.

Ca numele „Daniel Racovizza” să devină un brand a fost nevoie de timp și multă muncă: „Eu doar pot să spun că am muncit foarte mult! Am avut și urcușuri și coborîșuri, dar cum se zice, un luptător adevărat nu-i cel care cîștigă mereu, dar cel care se ridică după orice lovitură. Tot caracterul l-am dezvoltat în sport, iar acolo cînd iei la moacă nu lași, dar mergi, te antrenezi a doua zi, ca să poți și tu răspunde, cam așa e și în lumea artei”.

Faptul că în Moldova lumea designului se va dezvolta tot mai mult, Daniel spune că intuia încă din vremea cînd apucase și el pe această cale, dar totuși este destul de rezervat atunci cînd vine vorba de moda din Moldova. „Țara noastră se află într-un fel de metamorfoză, ea se dezvoltă și e foarte important că în prezent nu e ca acum șapte ani. Fiecare pune accentul pe personalitate, vrea să arate mai deosebit și asta influențează asupra pieței”, a remarcat Daniel.

Potrivit tînărului designer, în prezent nu se mai poartă printul de animale sau vegetație, optînd pentru culori fine, pastelate și cu același fon. „O haină poate fi și mai ieftină, al unui brand mai puțin cunoscut, dar să fie calitativă și să arate bine. Nu e neapărat să cumpărăm ceva scump, ca să arătăm scump, deoarece dacă te îmbraci cu gust, așa cum toată lumea economisește în prezent, din economii poți să arăți de milioane”, a adăugat Daniel.

În prezent designerul moldovean este ocupat cu crearea unei colecții foarte mari de lenjerie, „din cele mai bune stofe și cea mai bună dantelă” și care, spre bucuria admiratorilor creatorului, va fi disponibilă într-un magazin online, care va fi lansat în curînd. Totodată, Daniel mai lucrează la crearea unui fel de uniforme pentru militarii moldoveni, dar despre care deocamdată nu a putut să ne dezvăluie prea multe detalii.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?