Moldova aşteaptă investiţii din regiunea Astrahan

Moldova aşteaptă investiţii din regiunea Astrahan

Premierul Pavel Filip i-a îndemnat pe oamenii de afaceri din regiunea Astrahan a Federaţiei Ruse să învestească în Moldova şi să dezvolte proiecte reciproc avantajoase.

El a declarat acest lucru în cadrul întrevederii cu o delegaţie din regiunea Astrahan a FR, condusă de viceguvernatorul şi preşedintele Executivului regiunii, Constantin Markelov,comunică NOI.md.

În cadrul discuţiilor, premierul a menţionat interesul Moldovei pentru impulsionarea cooperării comercial-economice cu Federaţia Rusă, care rămîne un partener strategic pentru ţara noastră.

În context, părţile au vorbit despre dinamizarea contactelor bilaterale, inclusiv, prin organizarea anul trecut a şedinţei Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare comercial-economică. Prim-ministrul a informat despre paşii întreprinşi de Guvern pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, cum ar fi: reducerea numărului de instituţii cu funcţii de control, aprobarea cadrului legislativ care să garanteze predictibilitatea şi transparenţa controalelor, micşorarea numărului de licenţe şi autorizaţii pentru agenţii economici.

Pavel Filip a invitat oamenii de afaceri din regiunea Astrahan a Federaţiei Ruse să investească în Moldova şi să dezvolte proiecte avantajoase pentru ambele părţi. „Dacă cineva vrea să investească în Moldova, vom face tot posibilul pentru a-l susţine”, a spus şeful Guvernului.

La rîndul său, viceguvernatorul şi preşedintele Executivului regiunii Astrahan, Constantin Markelov, a exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării dintre regiunea pe care o conduce şi Moldova, menţionînd oportunitatea semnării unui acord de colaborare între părţi.

Ideea a fost susţinută de premierul Pavel Filip, care a ţinut să precizeze că Moldova şi regiunea Astrahan  au un potențial de colaborare, care urmează să fie valorificat şi transpus în proiecte concrete. Printre domeniile de interes au fost enumerate sectorul agricol, industrial, colaborarea în cadrul zonelor economice libere, turismul.

Potrivit datelor Serviciului de presă al Guvernului, în prezent în Moldova sînt înregistrate 900 de întreprinderi cu capital rusesc, din care activează peste 370. Suma totală a investiţiilor ruseşti în economia ţării este cifrată la 4,5 mild. de dolari.
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load