Guvernul a respins una din inițiativele Socialiștilor

Guvernul a respins una din inițiativele Socialiștilor

Guvernul a respins iniţiativa de modificare a legii cu privire la drapelul stat, propusă de deputatul Partidului Socialiştilor, Alexandru Lebedinschi, care ar permite arborarea drapelului CSI alături de drapelul de stat al Moldovei.

Potrivit agenţiei INFOTAG, miercuri, la şedinţa Executivului, ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, a spus că Moldova nu arborează drapelele tuturor organizaţiilor din care face parte.

"Arborarea drapelului CSI în toate locurile unde este instalat drapelul de stat va duce la discriminarea altor organizaţii din care face parte Moldova", a subliniat ministrul.

În hotărîrea de guvern se menţionează că prezenţa drapelului Uniunii Europene alături de drapelul Moldovei reprezintă vectorul şi valorile spre care tine ţara.

Anterior, socialiştii şi-au exprimat îndoiala referitor la oportunitatea arborării drapelului UE alături de cel de stat, considerînd că drapelul CSI are mai multe motive de a fi arborat, deoarece Republica Moldova este membru al acestei Comunităţi.
 
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load