COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

Roșca și-a lansat noua carte la Chișinău (FOTO, VIDEO)

15 mar. 2017,, 18:30   Societate
8148 3

​​​​​​​Volumul „Ortodoxie și naționalism economic” a fost prezentat cititorilor din Moldova.


Autorul lucrării Iurie Roșca și-a adunat miercuri, 15 martie, cunoscuții și colegii în cadrul lansării oficiale a cărții la Chișinău. Volumul a fost prezentat anterior la București. Scriitorul a povestit despre cartea sa într-un interviu pentru corespondentul NOI.md.

Cartea „Ortodoxie și naționalism economic” reprezintă o culegere de materiale publicistice, publicate în ultimii 2,5 ani. „Am numit cartea astfel, pentru că aceste idei au stat la baza lucrării mele. Credința și religia, în cazul nostru, ortodoxia, și naționalismul economic sînt, în opinia mea, condiții obligatorii pentru restabilirea economiei naționale. Cartea conține recenzii pentru cărțile editate în Moldova în ultimele decenii, care au devenit cunoscute în lumea întreagă. Totodată, am inclus în carte și cîteva traduceri ale cîtorva autori ruși și francezi”, a explicat Roșca în discuția cu corespondentul NOI.md.


Publicistul, cunoscut în trecut ca politician, și-a exprimat încrederea că lucrarea sa își va găsi cititorii. „Ea va atrage atenția celor, care se interesează de locul Moldovei în lume, ce se întîmplă în jur, care este identitatea colectivă a poporului. Am încercat să regîndesc viitorul nostru din punct de vedere economic, administrativ și istoric. Un rol foarte important îl are și aspectul relațiilor internaționale, care trebuie revizuit pentru consolidarea statutului de stat neutru”, a spus Iurie Roșca.

Oaspeții evenimentului și-au împărtășit opiniile privind noua carte a lui Iurie Roșca. Astfel, doctorul în științe istorice, politologul Zurab Todua a declarat că autorul prin munca sa contribuie la crearea unei platforme unice de idei și opinii. „Roșca face o muncă intelectuală grea, iar drept dovadă este această carte. În ea sînt prezentate materiale pentru crearea platformei, ce ar putea împăca reprezentanții diferitor forțe și viziuni politice. Prezența în sală a oamenilor cu diferite puncte de vedere denotă că autorul se află pe calea cea dreaptă. Fără o platformă unică de opinii și ideii, viitorul Moldovei este imposibil”, a spus Todua.

Potrivit doctorului habilitat în economiei Valentin Beniuc, noua carte a lui Iurie Roșca demonstrează lupta continuă a autorului cu fenomenele negative din societate. „La ce bun acest zbucium? Eu, de exemplu, desfășor o activitate științifică activă, public articole, cărți, manuale pentru a rămîne public și a primi o remunerare. Domnul Roșca nu are interese la fel de pămîntești, el continuă lupta cu tot ce împiedică dezvoltarea normală a societății noastre. Doar pentru asta el merită un respect deosebit”, a menționat politologul.


Menționăm că lucrarea „Ortodoxia și naționalismul economic” a fost editată în limba moldovenească, dar Iurie Roșca a promis să continue tradiția de a-și publica lucrările în două limbi. La începutul lunii martie, cartea a fost lansată în cadrul clubului deputaților din România, unde a fost primită pozitiv. Ea a fost publicată la București de editura „Mica Valahie”.0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X