COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 828 466  INFECTAȚI  316 529(+1115)   TRATAȚI 296 577     DECESE 7241 (+35)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2947
Puterea stiri: 6730

PLDM și PDM au creat o nouă majoritate parlamentară

22 apr. 2013,, 17:38   Politică
4351 3
Fotо: timpul.md
PD, PLDM și reformatorii PL vor crea o nouă majoritate parlamentară. Despre aceasta a declarat liderul PLDM, candidatul la funcția de premier, Vlad Filat, după negocierile avute cu cei 7 deputați reformatori din cadrul PL, relatează NOI.md. Între cele trei grupuri parlamentare va fi creat un nou acord de coaliție, care este în proces de elaborare și, cel mai probabil, va fi semnat pînă la desemnarea noului guvern.

“53 de mandate constituie o majoritate stabilă, care poate să asigure sprijinul politic pentru ducerea pînă la bun sfîrșit a mandatului actualului Parlament”, a spus Vlad Filat.

În același timp, deputatul din grupul reformator al PL, Ion Hadârcă, a declarat că, la acest moment, este sigur că alegerile anticipate vor fi evitate.

“Am reușit să evitam alegerile anticipate, să menținem cursul european și participarea noastră la actul guvernării este ca și realizată. Odată cu declarația PL, practic, este formată majoritatea parlamentară. Este important de menționat că noi am venit și am contribuit la încheierea acestei crize”, a spus Hadârcă.

Astăzi și democrații au declarat că vor vota pentru numirea noului guvern la 25 aprilie.
0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽