X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 148
Transnistria stiri: 1414

Descoperirea cauzei transformării regiunii Sahara în deșert

16 mar. 2017,, 00:00   Ştiinţă şi IT
3595 0

Geologul David Wright de la Universitatea din Seul a descoperit că omul putea să fie una dintre cauzele de bază ale apariției Deșertului Sahara.

Despre acest lucru vorbesc datele arheologice potrivit cărora, oamenii care locuiau în regiune, pînă ca aceasta să se transforme în deșert, au început să crească animale domestice. Articolul cercetătorului a fost publicat în revista Frontiers in Earth Science, anunță site-ul Phys.org.

Savantul a analizat mărturiile ce indică apariția păstoritului pe teritoriul Deșertului Sahara și le-a comparat cu datele despre arbuștii tipici stepei. Savantul a descoperit că aproximativ 8 mii de ani în urmă, în regiunile din preajma rîului Nil au apărut primele triburi pastorale și în aceeași perioadă au început schimbările ecologice.

În opinia cercetătorului, domesticirea animalelor a dus la reducerea vegetației și a sporit cantitatea de raze solare reflectante de la suprafață. La rîndul său, acest lucru a influențat clima locală, făcînd ca ploaia să devină un fenomen mult mai rar, ceea ce a intensificat procesul de deșertificare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав