X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

A fost demonstrat beneficiul stimulării electrice a creierului

16 mar. 2018,, 01:00   Ştiinţă şi IT
4129 0

Neurologii de la Imperial College din Londra, Marea Britanie, au demonstrat beneficiile stimulării electrice a creierului pentru activitatea memoriei.

Cercetarea a fost publicată în revista eLife.

Savanții au folosit metoda electrostimulării craniului, în timpul căreia, creierul este supus unei influențe non invazive a curentului cu tensiune mică. Electrozii erau lipiți de cap în așa fel încît procedura să atingă girusul frontal medial și lobul parietal inferior. Aceste porțiuni au fost selectate, întrucît ele participă la formarea memoriei de lucru.

La experiment au participat 31 de voluntari. Savanții au stimulat creierul în așa fel pentru ca în zona memoriei de lucru să apară teta-ritmuri ușor sincronizate or, chiar sincronizate. În același timp, oamenii executau anumite sarcini. Inițial, lor li se arătau pe ecran un șir de imagini cu săgeți orientate la dreapta și la stînga, care erau substituite reciproc foarte repede. Participanții la studiu, trebuiau să indice corect în ce direcție este orientată fiecare săgeată tastînd butonul corespunzător. Într-o sarcină de alt gen, participanților li s-a demonstrat de cîteva ori, diferite consecutivități de cifre, iar voluntarii trebuiau să memoreze care anume s-au repetat. Savanții au descoperit că sincronizarea undelor activității cerebrale le permite oamenilor să facă față mai bine sarcinilor impuse.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?