Dodon le-a prezentat diplomaţilor poziţia sa pe marginea mai multor subiecte

Dodon le-a prezentat diplomaţilor poziţia sa pe marginea mai multor subiecte

Preşedintele Igor Dodon a avut marţi o întrevedere cu ambasadorii statelor UE, cărora le-a prezentat în detalii poziţia sa vizavi de mai multe subiecte de actualitate, cum ar fi anularea "legii miliardului", modificarea Constituţiei în vederea sporirii prerogativelor şefului statului pentru dizolvarea Parlamentului, numirea ambasadorilor, relaţiile cu Uniunea Europeană şi Federaţia Rusă, subiectul reglementării diferendului transnistrean.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la serviciul de presă al Preşedinţiei, şeful statului s-a expus în mod repetat pentru iniţierea unui format trilateral de dialog dintre Republica Moldova, Uniunea Europeană, Federaţia Rusă, în special pe componenta de comerţ. În acest sens, Igor Dodon a propus un mecanism, pe care îl consideră avantajos pentru toate părţile, care ar proteja producătorul autohton, ar permite deblocarea totală a exporturilor spre Federaţia Rusă, ar deschide oportunităţi reale pentru un flux de investiţii sporit în economia naţională. 

"Subiectul în cauză îl voi aborda în cadrul vizitei pe care o voi efectua la Moscova săptămîna curentă şi sînt gata să-l discut şi să plec ori de cîte ori este necesar la Bruxelles, pentru a convinge factorii de decizie din UE în acest sens. Acest lucru este în interesul nostru, al Republicii Moldova, şi voi depune toate eforturile ca să reuşim", a subliniat Dodon.

În altă ordine de idei, şeful statului a relansat invitaţia în adresa Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini, de a întreprinde o vizită oficială la Chişinău.

Referindu-se la propunerile de modificare a sistemului electoral şi, în special, la votul uninominal, Igor Dodon a explicat toate reticenţele în ce priveşte aceste modificări, menţionînd faptul că propunerile lansate vor afecta în mod categoric sistemul partinic din Republica Moldova, fapt inadmisibil, în opinia sa. De asemenea, Preşedintele s-a expus unde şi cum este necesar să se intervină, în special în ceea ce priveşte participarea în scrutinul electoral a diasporei, dar şi a locuitorilor din stînga Nistrului.

 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load