Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Noi oportunităţi: studii în franceză pentru studenții moldoveni

14 mar. 2017,, 16:30   Societate
2450 0

Rectorul Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), Jean-Paul de Gaudemar, a prezentat, la Chişinău, noi oportunităţi pentru studenţii moldoveni de a-şi face studiile în limba franceză.

Potrivit agenţiei Infotag, marţi, în cadrul unei conferinţe internaţionale, la care au participat reprezentanţi ai universităţilor din Moldova, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Rusia şi Ucraina, el a spus că AUF a elaborat o nouă strategie de dezvoltare a învăţământului superior, bazată pe cooperarea maximă a universităţilor care utilizează limba franceză în activitatea loc ştiinţifică şi pedagogică.

"Strategia include trei dimensiuni: sporirea calităţii organizării şi realizării cercetărilor ştiinţifice, dezvoltarea dialogului între mediul academic şi mediul de afaceri pentru adaptarea profesională ulterioară a studenţilor, precum şi transformarea universităţilor într-o platformă importantă de dezvoltare socio-economică şi culturală atît la nivelul statului în parte, cît şi pe arena internaţională", a spus rectorul.

Ministra Educaţiei, Corina Fusu, a spus că "vizita unui asemenea oaspete va da un impuls pentru schimbul de valori culturale între popoarele cu limbi, cu idei şi viziuni asemănătoare".

Potrivit ei, în Moldova vor fi create laboratoare de cercetare, dotate cu utilaje moderne, în care vor activa studenţi şi cercetători din multe ţări. Pentru a atrage cît mai mulţi tineri în acest proiect, vor fi organizate diferite programe informaţionale.

Jean-Paul de Gaudemar se află în Moldova într-o vizită de lucru de două zile, în contextul desfăşurării Zilelor Francofoniei.

În ajun, rectorul AUF a fost primit de secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Anatol Vangheli. Oficialii şi-au exprimat interesul pentru aprofundarea cooperării între părţi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?