Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CEC a transmis Curții Constituționale: Barbăroșie poate fi deputat

14 mar. 2017,, 14:38   Politică
2234 0

Comisia Electorală Centrală a inițiat procedura de validare a mandatului de deputat în Parlament pentru candidatul supleant pe lista PLDM, Alexandru Barbăroșie.

Astfel, documentele au fost expediate către Curtea Constituțională spre examinare și aprobare.

La rîndul său, președintele raionului Anenii Noi, liberal-democratul Alexandru Barbăroșie, susține că va decide în ce funcție va rămîne după accederea sa în Legislativ.

Solicitat de reporterul Deschide.MD, Barbăroșie a menționat că în conformitate cu Regulamentul Parlamentului și legislației privind autoritățile publice locale, din momentul numirii sale în postura de deputat el va avea 30 de zile pentru a decide.

Amintim că liberal-democratul Chiril Lucinschi a anunțat la sfîrșitul lunii februarie despre depunerea mandatul de deputat și părăsirea Partidul Liberal Democrat.

Precizăm că acum o lună Alexandru Barbăroșie și-a anunțat intenția de a-l ataca în judecată pe președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. Drept motiv a servit faptul că Dodon l-a acuzat pe Barbăroșie că are mai multe dosare penale pentru spălare de bani și alte infracțiuni. Președintele raionului Anenii Noi a spus anterior că a primit deja mai multe răspunsuri din partea instituţiilor de drept care informează pe cale oficială că nu este vizat în nicio anchetă penală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?