Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Igor Dodon s-a întîlnit cu viceministrul rus de externe Grigori Karasin

14 mar. 2017,, 12:23   Politică
2588 5

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, s-a întîlnit marţi cu secretarul de stat, viceministrul Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Grigori Karasin.

Preşedintele a scris pe pagina sa de facebook că a discutat cu diplomatul punerea în aplicare a înţelegerilor care au fost atinse în cadrul întâlnirii cu Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, de la mijlocul lunii ianuarie 2017, când şeful statului moldovenesc a efectuat prima sa vizită peste hotare în calitate de preşedinte.

"În special, ne-am referit la dezvoltarea relaţiilor comerciale moldo-ruse, revenirea companiilor moldoveneşti pe piaţa rusă. Am mulţumit în mod special conducerii Rusiei pentru amnistia migraţională aplicată faţă de anumite categorii de cetăţeni moldoveni", a remarcat Dodon.

Printre subiectele abordate, preşedintele a menţionat problemele cu care se confruntă cetăţenii de pe cele două maluri ale Nistrului, din cauza nesoluţionării conflictului transnistrean.

"Am constatat o dinamică pozitivă după întâlnirea din 4 ianuarie de la Bender cu conducătorul Transnistriei, Vadim Krasnoselski. Sper că până la sfârşitul lunii martie vom reuşi să ne mai întâlnim o dată", a scris Dodon.

Preşedintele şi-a exprimat regretul faţă de consecinţele declaraţiei autorităţilor moldovene la adresa Federaţiei Ruse, exprimându-şi speranţa că acestea nu vor influenţa dinamica generală a relaţiilor moldo-ruse.

Şeful statului a discutat cu oficialul rus agenda vizitei sale în Rusia la sfârşitul săptămânii curente.

"M-am pronunţat pentru dezvoltarea relaţiilor strategice şi de parteneriat ale Republicii Moldova cu Federaţia Rusă. Am propus să desfăşurăm consultări moldo-ruse pentru a stabili parteneriatul strategic. Acesta poate fi realizat în cadrul Tratatului de prietenie şi colaborare între RM şi FR. Dacă va fi necesar, am putea lansa consultările în vederea elaborării unui noi Tratat de parteneriat strategic între cele două ţări", a scris Igor Dodon.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?