Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Ucraina ar putea deschide un dosar pe numele reprezentantei Rusiei la Eurovision

14 mar. 2017,, 12:10   Externe
3833 0

La Kiev se dezbate intens decizia controversată a Moscovei de a o trimite la concursul internațional „Eurovision-2017” pe cîntăreața Iulia Samoilova, care a încălcat legile Ucrainei, traversînd ilegal granița de stat a Ucrainei în Crimeea.

Presa din Ucraina scrie că Ministerul de Interne nu a exclus faptul că artista rusă, care se deplsează într-un scaun cu rotile, ar putea fi trasă la răspundere pentru faptul că a intrat fără viza autoritaților ucrainene în Crimeea.

Consilierul ministrului ucrainean de interne, Anton Gerașcenko, susține că nu are niciun dubiu că selecția candidaților la „Eurovision” a fost efectuată în Rusia „sub controlul strict al Kremlinului”. „Și acolo nu ar fi putut ignora faptul că Iulia Samoilova a fost în turneu în Crimeea ocupată, și, astfel, a încălcat legea Ucrainei”, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului de Interne.

„Această alegere a Rusiei pune Ucraina în fața a două opțiuni, iar fiecare poartă un anumit pericol pentru situația politică și va fi folosită pentru a crea o atmosferă de ură față de țara noastră”, a continuat Gerașcenko.
Potrivit lui, Kievul poate pur și simplu să nu o lase pe artista rusă să intre pe teritoriul țării, „pentru încălcarea regulilor privind intrarea pe teritoriul ocupat al Crimeei”, ceea ce înseamnă că ea nu va putea participa la concurs.

„Acestă decizie va fi folosită de către aparatul de propagandă rusesc pentru a inflama spiritele, pentru a declanșa ură împotriva țării noastre, atât pe teritoriul Rusiei cât și în rândul cetățenilor ucraineni din teritoriile ocupate. Vor spune, uitați-vă, o femeie cu handicap, cântăreață, nu este lăsată de Ucraina să reprezinte în mod adecvat Rusia la un concurs european”, a explicat el, conform paginaderusia.ro.

Pe de altă parte, Kievul poate lăsa cântăreața să intre în țară, dar s-o tragă la raspundere „pentru încălcarea frontierei de stat”. „Astfel, vom demonstra că unde-i lege nu este loc de tocmeală. O lăsăm să participe, dar o vom și trage la răspundere pentru încălcarea legislației ucrainene”. a spus Gerașcenko.

„Cred că partenerii noștri occidentali vor trata cu înțelegere o astfel de decizie”, a rezumat consilierul ministrului de interne.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?