X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

AGEPI informează antreprenorii despre protecţia mărcilor

14 mar. 2017,, 10:15   Economie
2144 1

În perioada 9- 24 martie, Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova (CCI), desfăşoară o campanie de informare şi instruire în domeniul promovării sistemului naţional de protecţie a proprietăţii intelectuale, în special a mărcilor de produse şi servicii.

Surse din cadrul AGEPI au relatat pentru INFOTAG că în cadrul campaniei agenţii economici sînt familiarizaţi cu condiţiile de înregistrare a mărcilor şi a altor obiecte de proprietate intelectuală pe cale naţională şi internaţională, precum şi sînt informaţi despre rolul mărcilor în promovarea şi dezvoltarea afacerilor.

În acest scop, AGEPI organizează seminare. Un accent aparte este pus pe riscurile cu care se pot confrunta întreprinderile în cazul neînregistrării mărcilor, desenelor şi modelelor industriale şi a altor obiecte de proprietate intelectuală şi căile de asigurare a respectării drepturilor asupra acestor obiecte.

Specialiştii AGEPI au desfăşurat deja seminare la Edineţ şi Orhei, iar următoarele seminare vor avea loc la Rîbniţa, Bălţi, Soroca, Ungheni, Găgăuzia, Chişinău, Cahul şi Hînceşti.

De asemenea, în cadrul evenimentelor sînt promovate condiţiile de participare la concursul "Marca comercială a anului 2016", dar şi avantajele de care pot beneficia participanţii şi laureaţii concursului.

Cîştigătorii vor fi premiaţi pe 8 iunie, în cadrul Galei Businessului Moldovenesc, cînd va fi înmînat şi "Premiul pentru realizări în domeniul calităţii bunurilor şi serviciilor a anului 2016". Mărcile se depun la concurs pînă la 31 martie şi se examinează la următoarele nominalizări: "Aprecierea consumatorilor", "Marcă locală", "Debutul anului", "Export", "Inter", "Favorita anului", "Marca comercială responsabilă social", "Marcă consacrată".

Participarea la concursuri va fi mai accesibilă pentru antreprenori, deoarece va fi mai ieftină. În anii trecuţi, antreprenorii susţineau că taxa de participare la concurs este prea mare, fiind nevoiţi să achite 6 mii lei. De aceea a fost luată decizia ca taxa pentru întreprinderile mari să fie de 3 mii lei, iar pentru cele mici - 1,5 mii lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?