X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Șefii MAEIE al Moldovei și cel al MAE au făcut schimb de felicitări

13 mar. 2017,, 12:31   Politică
1843 0

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, şi omologul său ucrainean, Pavlo Klimkin, au făcut schimb de mesaje de felicitare cu ocazia celei de-a 25-a aniversări de la stabilirea relaţiilor diplomatice.

Surse din cadrul MAEIE au relatat pentru INFOTAG că în mesajul său Andrei Galbur a constatat caracterul intens şi constructiv al dialogului politic moldo-ucrainean, care aduce o contribuţie valoroasă la consolidarea continuă a relaţiilor de prietenie, bună vecinătate şi cooperare reciproc avantajoasă.

Vicepremierul a menţionat şi cooperarea activă a celor două state în vederea realizării obiectivului comun de integrare europeană, inclusiv, pe fundalul noilor provocări şi pericolelor la adresa securităţii regionale.

În acest context, el a reiterat poziţia fermă a Republicii Moldova privind reglementarea conflictelor existente pe teritoriile ambelor state prin metodele politico-diplomatice şi în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale celor două ţări. La rîndul său, Pavlo Klimkin a remarcat că în cei 25 de ani ţările noastre au parcurs o cale, care nu a fost deloc uşoară, de edificare a statalităţii şi datorită eforturilor diplomatice, relaţiile bilaterale au cunoscut o dezvoltare ascendentă.

Ministrul Pavlo Klimkin a subliniat că Ucraina tinde spre intensificarea relaţiilor de prietenie şi bună vecinătate cu Republica Moldova, inclusiv, în contextul promovării, de către cele două ţări, a vectorului de integrare europeană. De asemenea, în contextul aniversării, au fost realizate schimburi de mesaje de felicitare între prim-miniştrii celor două state.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?