X 
Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Contrar lui Filat, Lupu a exclus legătură între crearea guvernului şi semnarea Acordului de Asociere cu UE

20 apr. 2013,, 20:18   Politică
6925 5
Foto: karadeniz-press.ro
Preşedintele PD Marian Lupu a exclus vreo legătură între necesitatea desemnării unui guvern şi eventualitatea semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană la un summit al Parteneriatului Estic, preconizat pentru luna noiembrie. El a spus că este informat de oficiali de la Bruxelles că în toamnă R. Moldova doar va parafa documentul, la care se pot adăuga Acordul de liber schimb şi Acordul privind liberalizarea regimului de vize cu UE.

Amintim că astăzi vicepreşedintele Parlamentului European Jacek Protasiewicz împreună cu Monica Macovei, co-preşedinte al Delegaţiei Parlamentului European pentru relaţiile cu R. Moldova, şi cu Premierul desemnat Vlad Filat, a declarat că Uniunea Europeană are nevoie de un guvern pro-european la Chişinău.

„Summit-ul Parteneriatului Estic, preconizat pentru luna noiembrie la Vilnius, şi perspectiva de semnare a Acordului de Asociere reprezintă un pas crucial pentru a aduce ţara Dumneavoastră mai aproape de Uniunea Europeană”, a spus Jacek Protasiewicz. Un alt motiv pentru care au venit la Chişinău emisarii europeni a fost "criza politică din martie, care a îngrijorat Parlamentul European". Vicespeakerul a conchis că este necesar ca "toate forţele politice să se unească în jurul unui singur scop strategic reprezentat de opţiunea europeană".

La rîndul său, Premierul desemnat Vlad Filat a spus că a discutat cu demnitarii europeni despre procesul politic intern din Moldova. „Calific această vizită drept una de solidaritate şi de sprijin, care vine să demonstreze că relaţia între ţara noastră şi Uniunea Europeană este pe agenda prioritară”, a declarat Vlad Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?