X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Topală: „Calea Ferată poate achita salariile, nu și restanțele”

11 mar. 2017,, 12:05   Capitala
4679 3

„Angajații primesc salariile zilnic. La momentul actual, Calea Ferată din Moldova este în capacitatea de a achita salariile, nu și restanțele”, a menționat șeful CFM, Iurie Topală în cadrul protestului, desfășurat în aceste momente la Guvern.


Restanțele salariale pentru angajații CFM sunt de peste 130 de milioane de lei. Potrivit lui Iurie Topală, veniturile proase de anul trecut nu permit instituției să achite restanțele salariale atât de repede. Acest proces ar putea dura mai mult de un an, consideră administratorii instituției.

Menționăm că, manifestanții solicită achitarea restanțelor la salarii pînă la 31 martie curent și compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru fiecare angajat.

„Nu este vina lui Iurie Topală, pentru că a moștenit aceste datorii, dar între timp restanțele s-au acumulat și noi angajații nu suntem vinovați. Noi ne facem lucrul, dar ei își permit să nu ne dea salariile”, a menționat Ion Zaporojan, preşedintele Federaţiei Sindicale a Feroviarilor din Moldova.

Nu este pentru prima dată când angajații de la Calea Ferată ies în stradă pentru a-și cere salariile. Pe parcursul anului trecut, ei au organizat mai multe proteste.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?