Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Candu: Proiectul de lege privind votul uninominal va fi înregistrat săptămîna viitoare

11 mar. 2017,, 16:00   Politică
2365 1

Partidul Democrat din Moldova a venit, luni, cu iniţiativa de trecere la votul uninominal. Proiectul va fi prezentat în următoarele zile spre examinare în Parlament.

Noul sistem presupune că alegătorii nu vor vota listele propuse de partide, ci un candidat concret.

"Proiectul de lege va fi înregistart săptămîna viitoare. Cînd am mers în camapania electorală şi am scris despre votul uninominal, atunci nu am explicat clar care va fi conceptul.

Acesta este atractiv la ora actuală, luînd în consideraţie eşecurile care au fost pînă acum. Există o idee la care se lucrează şi care va fi supusă unei dezbateri publice şi atunci vom discuta ce înseamnă circumscripţie şi toate celelalte, dezbaterile se vor desfăşura cu jurnaliştii, cu societatea civilă. Noi am întîrziat cu multe reforme, pe care trebuie să le lansăm", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni televizate.

PUBLIKA.MD aminteşte că, sistemul electoral din țară ar putea fi modificat. Partidul Democrat din Moldova inițiază trecerea la votul uninominal pentru alegerile parlamentare. PDM mai vrea ca cetățenii să aibă posibilitatea de a retrage mandatul unui deputat în cazul în care acesta nu și-a respectat promisiunile. Mai mult, democrații propun ca și diaspora să aibă propriii legiuitori în Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?