X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

În Moldova au fost înregistrate mii de cazuri de încălcare a codului muncii

11 mar. 2017,, 14:30   Societate
3354 1

În anul 2016, în Moldova au fost înregistrate 9120 de cazuri de încălcare a Codului muncii. Acestea sînt datele prezentate de Inspecţia Muncii a Sindicatelor (IMS) la şedinţa comună cu Confederaţia Naţională a Sindicatelor (CNSM).

Potrivit agenţiei INFOTAG, şefa IMS, Elena Carchilan, a spus că din numărul total al încălcărilor, 6859 sînt în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă şi 1983 de încălcări în domeniul relaţiilor de muncă.

Alte 278 de încălcări ţin de nerespectarea prevederilor convenţiilor colective la nivel naţional şi/sau ramural, contractelor colective de muncă la nivel de unitate şi a drepturilor sindicale.

"În ultimii ani, în parteneriat cu ISM, au fost cercetate 176 de accidente de muncă. În prezent există numeroase deficienţe la capitolul evaluarea factorilor de risc, crearea în cadrul întreprinderilor a comitetelor privind securitatea şi sănătatea în muncă, dar şi existenţa unor situaţii cînd inspectorilor de muncă nu li se permite accesul în cadrul unor întreprinderi", a spus ea.

Directorul Inspectoratului de Stat al Muncii, Dumitru Stăvilă, a subliniat necesitatea organizării unor activităţi comune în domeniul instruirii, pentru o mai bună informare a populaţiei.

Preşedintele CNSM, Oleg Budza, a menţionat importanţa funcţionării în continuare a ISM, fapt comunicat în repetate rînduri în cadrul întrevederilor avute de sindicalişti cu premierul Pavel Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?