Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Fostul șef al BEM, audiat în dosarul lui Șor

10 mar. 2017,, 12:30   Societate
3995 2

Judecătoria sectorului Buiucani care examinează dosarul lui Ilan Șor a audiat martorul din partea acuzării.

Fostul președinte al Băncii de Economii (BEM), Viorel Bîrcă, a depus mărturii în fața judecătorilor. Avocații primarului orașului Orhei nu au dezvăluit detaliile depoziției oferite de martor în cadrul ședinței de judecată desfășurate vineri, 9 martie, relatează NOI.md.

Reprezentantul părții apărării lui Ilan Șor și-a explicat refuzul de a comunica detaliile depoziției martorului în felul următor: „În instanță a fost audiat martorul citat de acuzare. Noi avem dreptul să nu divulgăm depozițiile martorilor, ținînd cont de faptul că ședința a avut un caracter închis. Pot să spun doar că percepem mărturiile depuse în instanță în favoarea noastră. Poziția acestui martor confirmă depozițiile lui Ilan Șor, dar nu putem preciza pe marginea căror chestiuni, în interesul inculpatului”, a specificat avocatul Denis Ulanov.

Precizăm că Ilan Șor este unul dintre figuranții dosarului fraudei în proporții deosebit de mari, comise în perioada aflării sale în funcția de președinte al Consiliului de Administrație al BEM. Primarul orașului Orhei a fost reținut pe 22 iunie 2016, fiind plasat în arest în izolatorul CNA. În luna august a aceluiași an acesta a fost transferat în arest la domiciliu. Partea apărării insistă asupra schimbării măsurii de reprimare, inclusiv, pînă la punerea în libertate.

Recent procurorul general Eduard Harunjen a admis posibilitatea eliberării grabnice a lui Ilan Șor. Potrivit lui, businessmanul și-a ispășit vina pentru crimele financiare comise prin autodenunțul depus împotriva fostului prim-ministru Vlad Filat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?