Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

În urma înţelegerilor lui Usatîi, la Bălţi începe colaborarea cu Riga

10 mar. 2017,, 10:45   Business
3590 1

În urma înţelegerilor dintre Renato Usatîi şi colegul său leton, viceprimarul Maxim Tolstoi, începe colaborarea dintre Bălţi şi Riga.

La finele săptămînii trecute, o delegaţie bălţeană s-a întors dintr-o deplasare de lucru în Letonia. Ţările Baltice au fost vizitate de viceprimarul Igor Şeremet, directorul filialei Bălţi a Camerei de Comerţ, Galina Codiţa, şi şeful Direcţiei economie, prognozare şi administrare a veniturilor, Olga Suhomlinova.



Potrivit lui Igor Şeremet, deplasarea s-a dovedit a fi una roditoare. Delegaţia bălţeană a participat la un forum economic şi a comunicat cu reprezentanţii organelor puterii locale din Letonia.

În cadrul convorbirilor cu colegul său din oraşul Daugavpils, Peteris Dzalbe, Igor Şeremet a discutat despre principiile activităţii primăriei de acolo, colaborarea acesteia cu autorităţile centrale şi proiectele graţie cărora Daugavpils se dezvoltă şi se modernizează.

A fost atinsă înţelegerea privind deschiderea în Letonia a unei reprezentanţe comerciale a municipiului Bălţi. Peteris Dzalbe a declarat că antreprenorii letoni sînt interesaţi de livrarea producţiei lor pe piaţa moldovenească. Este vorba, în particular, despre produse de mare şi legendarele şprote de Riga.

Colegii din Daugavpils şi Riga au mai spus reprezentanţilor primăriei din Bălţi despre principiile unei activităţi eficiente în cadrul întreprinderilor lor municipale. Părţile au găsit multe puncte comune în poziţiile lor. În capitala de nord a Moldovei şi cele două oraşe letone, la putere au venit echipe noi, care încearcă să distrugă vechile reguli corupte. În Letonia aceasta s-a reuşit în cadrul primului termen de conducere, iar acum deja, cînd munca de bază a fost făcută, autorităţile au trecut la modificările de infrastructură.

Amintim că în aprilie 2016, Bălţiul a fost vizitat de o delegaţie reprezentativă a autorităţilor locale din Letonia. La întrevederea de la Primărie, părţile au discutat despre perspectivele unei colaborări de viitor, şi-au împărtăşit problemele cu care se confruntă zi de zi administraţia locală letonă şi moldovenească.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?