X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon reacționează la interdicția de a intra în Rusia: O decizie deplasată

9 mar. 2017,, 15:13   Politică
22395 28

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, vine cu o reacție îndemnul președintelui Parlamentului Adrian Candu și a premierului Pavel Filip, privind evitarea de către oficialii din Moldova a deplasărilor în Rusia.

Deși susține că nu cunoaște detalii despre cazul menționat, Igor Dodon, este de părerea că decizia este una deplasată. Potrivit lui, această acțiune va duce la blocarea bunelor relații dintre Moldova și Federația Rusă.

“E posibil să fi fost anumite disfuncționalități, așa cum avem și noi la frontieră, dar asta nu justifică o decizie care riscă să blocheze bunele relații pe care am început să le construim cu Federația Rusă. Eu voi continua să merg la Moscova și să promovez interesele țării noastre, să muncesc pentru consolidarea parteneriatului strategic pe care îl avem cu Federația Rusă, a scris Dodon pe o rețea de socializare. Șeful statului a specificat că în perioada apropiată, și anume 17-18 martie, planifică să efectuieze o vizită în Federația Rusă în vederea consolidării parteneriatului între cele două țări.

Reprezentanții guvernării au transmis o notă conducerii Federației Ruse prin care semnalează multiple abuzuri comise de parte rusă în raport cu demnitarii moldoveni, comunică Noi.md.
Potrivit autorităților, oficialii moldoveni sînt opriți abuziv la intrarea în Federația Rusă, interogați, percheziționați, tratați în mod umilitor de către reprezentanți ai serviciilor speciale rusești. „Un asemenea comportament este atît inadecvat, cît și nejustificat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?