Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Proiectul de eficiență energetică a fost aprobat de CMC (VIDEO)

9 mar. 2017,, 15:00   Capitala
2724 0

Consiliul municipal Chișinău a aprobat astăzi, 9 martie, ca bază Proiectul privind eficiența energetică și izolarea termică a clădirilor publice, finanțat de BERD și BEI, transmite IPN.

Proiectul a fost susținut de către 17 consilierii ai Partidului Liberal, patru ai Blocului „Iurie Leancă”, doi consilieri ai Partidului Liberal Democrat, cîte un consilier de la Partidul Democrat și Partidul Comuniștilor și al celor fără de partid, dar și de către neafiliații Oleg Onișcenco și Ion Ștefăniță. S-au abținut aleșii locali din Partidul Socialiștilor și cei din Partidul Politic Partidul Nostru.

Fiind votat ca bază, în proiect urmează să fie introduse anumite modificări la sugestia consilierilor.

Primarul Dorin Chirtoacă, care a prezentat proiectul, a declarat că este firesc să existe mecanisme de control cu privire la implementarea proiectului pentru că acest lucru o să demonstreze că neîncrederea pe care o invocă unii este neîntemeiată.

Proiectul „Eficiența Energetică și izolarea termică a clădirilor publice, dar și a blocurilor din sectorul rezidențial din municipiul Chișinău” are un buget 25 de milioane de euro. 20 de milioane de euro constituie împrumutul oferit de BERD și BEI, iar 5 milioane de euro este partea de grant.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?