X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Berea ar putea trece în rîndul băuturilor spirtoase

9 mar. 2017,, 13:45   Societate
3038 1

Berea ar putea trece în aceeași categorie cu alcoolul etilic potabil, băuturile alcoolice, vinul din struguri, vinul din fructe, vinul materie primă din struguri și fructe, sucurile fermentate din fructe și cidrul.

Această modificare face parte din șirul de modificări și completări ale Legii cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice, informează NOI.md.

Potrivit noului proiect de modificare a legii, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va fi responsabilă de controlul de stat în domeniul producerii și circulației vinului și produselor alcoolice. Pînă în prezent, aceste funcții le îndeplinea Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Producției Alcoolice. Tot ANSA va avea responsabilitatea de a aviza și înregistra produsele alimentare noi, inclusiv, ambalajul acestora.

Legea privind protecția consumatorilor va suferi, la fel, modificări. Astfel, ANSA va efectua controlul respectării, la toate etapele lanțului alimentar, a prevederilor legislației în domeniul protecției consumatorilor, în partea ce se referă la produsele alimentare, a cerințelor privind siguranța produselor alimentare, introduse sau puse la dispoziție pe piață, destinate consumatorilor.

Proiectul de modificare a legilor în cauză este propus pentru consultări publice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?