X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un joc fatal a ajuns și în Moldova

9 mar. 2017,, 12:22   Societate
47775 10

Unul din cele mai teribile jocuri, care determină adolescenții la suicid, a ajuns și în Moldova.

Pe rețelele de socializare și messenger, apar tot mai des avertismente despre acest joc deosebit de periculos.

Așa-numitele ”grupuri ale morții” au apărut în spațiul post-sovietic și au reușit, deja, să determine sinuciderea mai multor adolescenți.

Adolescenții, psihicul cărora este încă imatur, se lasă influențați de moderatorii jocului, care, mai întîi, studiază foarte bine victima, găsindu-i punctele slabe. Oare care adolescent nu se confruntă cu dificultățile vîrstei de trecere, cînd, uneori, copilului i se pare că toată lumea este împotriva lui, că părinții nu-l mai înțeleg, iar la școală sînt numai probleme?

Într-un grup de pe Fecebook a apărut o postare care vine să avertizeze toți părinții: ”Astăzi, în toate regiunile sînt răspîndite activ jocurile on-line, în care sînt atrași adolescenții. Membrii grupurilor din rețeaua de socializare ”VKontakte” participă la joc pe parcursul a 50 de zile, urmînd 50 de etape. Etapa finala a jocului, potrivit experților, este suicidul – jucătorul (adolescentul) trebuie să-și pună capăt zilelor.

Fiți vigilenți! Paza bună, trece primejdia rea! Monitorizați copiii!”

Prima apariție a jocului ”popular” a fost înregistrată în primăvara anului trecut, atunci, în rețea au apărut informații despre aceste grupuri și o serie de sinucideri în spațiul CSI. Un nou val de interes pentru aceste jocuri a fost înregistrat la începutul anului 2017. Statistica motorului de căutare Google denotă că au fost două explozii de activizare: una mai puțin intensă, în zilele de: 20 ianuarie și una foarte intensă – în primele zile ale lunii februarie.

Anume în aceste zile au început să apară postări frecvente pe rețelele de socializare cu tag-uri legate de joc. În afară de rețeaua de socializare ”VKontakte”, asemenea postări pot fi găsite și pe Instagram. Motorul de căutare Google Trends denotă faptul că mulți vor să afle detalii despre aceste grupuri. Din ce motiv a crescut brusc însă interesul pentru acest subiect, nu se știe deocamdată.

Cum se știe, este absurd să interzici ceva pe Internet. În locul unui grup închis apar altele trei în loc. Unde mai pui că fructul interzis este, întotdeauna, mai dulce. De aceea, doar rudele și persoanele apropiate pot păzi copilul de o eventuală tragedie. Părinții trebuie să fie mai atenți față de copii, să le acorde mai multă dragoste și grijă, pentru ca ei să știe că cu orice problemă se pot adresa celor apropiați. Copilul trebuie să știe că el va fi ascultat și ajutat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?