X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

”Air Moldova” a cumpărat un al doilea avion nou de pasageri Embraer 190 Jet

19 apr. 2013,, 11:02   Economie
7410 0
Foto: airport.md
Compania aeriană ”Air Moldova” a achiziționat o nouă aeronavă de pasageri Embraer 190 Jet. Surse din cadrul administrației companiei au relatat pentru NOI.md că acesta este al doilea avion de acest tip, care va completa flota transportatorului naţional la 19 aprilie.

Avionul Embraer 190 de producţie braziliană va ateriza vineri, 19 aprilie, pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Conform obiceiului, aeronava va fi întîmpinată cu jeturi de apă ale maşinilor de pompieri şi va fi sfinţită de către reprezentanţii Mitropoliei Moldovei.

Noua aeronavă Embraer 190 este configurată pentru 100 de locuri. Ea va fi exploatată pe cursele europene din reţeaua de zboruri a companiei, efectuate din Chişinău.

Aceasta este a doua aeronavă de acest tip în gestiunea companiei ”Air Moldova”, fapt care se încadrează în strategia companiei de extindere şi omogenizare a flotei și va permite deschiderea unor noi curse aeriene, reducerea cazurilor de reţinere a curselor şi asigurarea confortului şi siguranţei sporite a pasagerilor.

Embraer 190 este una dintre cele mai confortabile, moderne şi sigure aeronave din clasa de pînă la 120 de locuri. Cabina are o vizibilitate sporită şi are cinci ecrane de navigare, pe care sînt afişate informaţiile despre sistemele de zbor. Embraer (Empresa Brasileira de Aeronautica SA) este cel mai mare producător mondial de avioane comerciale cu pînă la 120 de locuri şi unul dintre cei mai mari exportatori ai Braziliei.

Compania aeriană de stat ”Air Moldova” este lider de necontestat al aviației civile din Republica Moldova. Ponderea ”Air Moldova” reprezentă 50% din fluxul aerian de pasageri, înregistrat pe piaţa moldovenească. Flota companiei e compusă din aeronave de tip Airbus A320, Embraer 120 și Embraer 190 jet. Pentru prima dată în istoria aviaţiei civile, flota ”Air Moldova” a fost completată pe 10 mai 2010 cu o aeronavă nouă de tip Embraer 190JET. Aeronava a primit numele domnitorului Ştefan cel Mare și Sfînt.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?