Ministerul Apărării, indignat de comportamentul ataşatului militar al Rusiei

Ministerul Apărării, indignat de comportamentul ataşatului militar al Rusiei

Ministerul Apărării al Moldovei şi-a exprimat indignarea faţă de comportamentul ataşatului militar al Federaţiei Ruse la Chişinău, colonelul Igor Dovbnea, care a participat la activităţile din Transnistria, consacrate începutului conflictului armat de pe Nistru.

Despre aceasta a anunţat, joi, serviciul de presă al Ministerului Apărării.
 
Potrivit comunicatului, pe data de 2 martie, ataşatul militar şi aero al Federaţiei Ruse a participat la ceremonia cu genericul "Ziua comemorării respingerii agresiunii Moldovei împotriva Transnistriei". Igor Dovbnea împreună cu conducerea autoproclamatei RMN a depus flori la Memorialul gloriei militare din oraşul Dubăsari.

"În acest context, Ministerul Apărării comunică că a luat act de situaţia dată şi îşi rezervă dreptul de a întreprinde măsurile de rigoare", se arată în comunicat.

În septembrie 2015, ataşatul militar al Rusiei în Moldova a participat la parada militară cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Transnistrene. Ulterior, Ministerul Apărării al Moldovei a anunţat că sistează orice cooperare cu ataşatul militar al Federaţiei Ruse. La scurt timp, ataşatul militar a fost înlocuit, în această funcţie fiind numit Igor Dovbnea.

În 2016, el a fost convocat de mai multe ori la Ministerul Apărării al Republicii Moldova, fiind îndemnat să se abţină de la cooperarea cu autorităţile autoproclamatei RMN. 

În noiembrie 2016, Igor Dovbnea a fost convocat din nou la Ministerul Apărării, unde i s-a solicitat să se abţină de la a participa la orice fel de activităţi realizate de Tiraspol şi Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) în regiunea transnistreană, în caz contrar urmând să-i fie retras mandatul de activitate al acestuia. Reprezentanţii conducerii Ministerului Apărării şi-au exprimat îngrijorarea referitor la "atitudinea neglijentă şi indiferentă" faţă de solicitările şi nemulţumirile prezentate în cadrul convocărilor care au avut loc anterior. În opinia lor, un astfel de comportament "prejudiciază cooperarea bilaterală între Federaţia Rusă şi Republica Moldova".
 
Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load