X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

”Barcelona” a ”rescris” istoria Ligii Campionilor (VIDEO)

9 mar. 2017,, 11:10   Sport
5031 1

Clubul ”Barcelona” a obținut o victorie feerică în meciul de răspuns 1/8 din finala Ligii Campionilor (LC) la fotbal.


Spaniolii trebuiau să bată rivalii din ”Paris Saint Germain” (PSG), cu o diferență de cel puțin patru goluri. În meciul, care s-a jucat la Barcelona, în seara zilei de 8 martie, discipolii lui Luis Enrique au reușit să scrie istoria în ultimele minute ale meciului și să se califice în pătrimile de finală, transmite NOI.md.

Nici cei mai înflăcărați fani ai ”Barcelonei” nu au putut să prevadă un meci atît de intens în cadrul căruia ”balanța” să se încline ba în favoarea celor de la ”Barcelona”, ba în favoarea oaspeților de la Paris. Înfrîngerea suferită în primul meci, scor 0:4, i-a determinat pe jucătorii și antrenorul clubului din capitala Cataloniei să preseze poarta ”PSG” încă de la primele minute ale meciului. Și deja în al treilea minut, cele mai optimiste prognoze pentru ”Barcelona” au început să devină realitate. Legionarul din Uruguay al ”Barcelonei”, Luis Suarez a primit pasa cînd se afla în zona de pedeapsă a ”PSG” și a aruncat mingea peste linia porții oaspeților. Unul dintre apărătorii ”PSG” a bătut mingea pînă ca aceasta să se atingă de pămînt, însă, arbitrul a considerat că s-a înregistrat un gol.



Pînă la pauză, cei de-acasă au reușit să mai bată un gol nu fără ajutorul fotbaliștilor ”PSG”. În minutul 40, ”Barcelona” a mai aranjat un asediu pentru portarul ”PSG” Kevin Trapp, care nu a putut să reacționeze la ricoșeul care a scăpat de la apărătorul echipei franceze Leivinha Kurzawa. Cu cinci minute pînă la încheierea primei runde, discipolii lui Luis Enrique au reușit să înregistreze și al treilea gol, dar parizienii au rezistat.

Cei de-acasă au revenit din pauză cu aceleași tendințe de victorie ca și în prima rundă. În minutul 5, atacatorul ”Barcelonei” Neymar a căzut în zona de peseapsă străin, fapt pe care arbitrul Deniz Aytekin l-a calificat drept atac din partea fotbalistului ”PSG” și a dispus un penalti. Lionello Messi, care s-a poziționat la marcajul de 11 metri, l-a forțat pe Kevin Trapp, pentru a treia oară consecutiv, să scoată mingea din plasa propriei porți.

Antrenorul ”PSG” Unai Emery a făcut corective, pentru prima dată, în jocul discipolilor săi, care în primul tur rar au părăsit propria zonă de pedeapsă. Parizienii au început să acționeze mai îndrăzneț, ceea ce a dus la un atac rezultativ în minutul 62. Atacatorul ”PSG”, Edinson Cavani a primit o pasă de la Layvin Kurzawa, care pînă în acel moment, se făcea vinovat de golul bătut în poarta echipei sale, a bătut el însuși un gol și a făcut scorul de 3:1. După această lovitură, sarcina ”Barcelonei” de a se califica în pătrimile de finală devenise practic irealizabilă, iar fanii au început să părăsească în masă stadionul.

Evenimentele, însă, care s-au produs în ultimele șapte minute, au permis ”Barcelonei” să ”rescrie” istoria LC, în care, anterior, nicio echipă în meciurile play-off nu a trecut în etapa următoare după ce a pierdut în primul meci la o diferență de patru lși mai multe mingi. Două din trei goluri, bătute chiar la finalul meciului, a înregistrat în activul său legionarul brazilian Neymar. În minutul 88, el a atacat poarta ”PSG” și a executat o lovitură de pedeapsă de la distanța de peste 30 de metri de la Kevin Trapp. Iar două minute mai tîrziu, a bătut o minge din penalti, dreptatea căruia a fost pusă la îndoială de mai mulți experți și fani. Golul decisiv a fost înregistrat de Sergio Roberto, care în minutul cinci adăugat, dus mingea primită de la Neymar în poarta adversarilor.



În aceeași zi, a obținut dreptul de a ajunge în LC și clubul german ”Borussia”, care, într-un meci de răspuns a învins echipa ”Benfica” cu scorul de 0:4. Atacatorul de la ”Borussia”, Pierre-Emerick Aubameyang s-a remarcat de trei ori, devenind cel mai bun jucător al meciului. În acest fel, ”Borussia” a devenit unul din patru cluburi care și-a asigurat, deja, trecerea în următoarea etapă. Anterior, clubul spaniol ”Real” și echipa germană ”Bavaria” și-au asigurat locurile în sferturile de finală ale LC, după ce au învins ”Napoli” și, respectiv ”Arsenal”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?