Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cer crearea unui grup pentru monitorizarea construcțiilor problematice

9 mar. 2017,, 09:23   Capitala
2075 0

Marți, 7 martie, la Chișinău s-a desfășurat un miting, organizat de mai mulți locuitori ai capitalei și activiști publici.

Oamenii le-au cerut consilierilor municipali să creeze un grup de lucru care să monitorizeze construcțiile problematice din oraș.

Participanții la miting au menționat că problemele legate de construcțiile dubioase pot și trebuie să fie soluționate pe calea compromisului la care se poate ajunge prin crearea unui grup special de lucru. ”Problemele trebuie să fie soluționate în așa fel ca și societatea să rămînă mulțumită, și nici compania de construcție să nu suporte pierderi. Trebuie să fie găsit un compromis. Din grupul de lucru pot face parte consilieri municipali din diferite fracțiuni, de asemenea, reprezentanți ai societății civile”, au menționat manifestanții.

Prezent la acțiunea de protest, reprezentantul societății civile, Vitali Voznoi, a menționat, la rîndul său, că acest grup de lucru trebuie să fie apolitic, pentru ca să nu fie loc de manipulări: ”Noi vrem ca totul să fie legal și acest grup de lucru să fie reprezentat de toate fracțiunile și consilierii independenți, pentru ca fiecare ales local să-și poată expune părerea. Astăzi, proiectele sînt pregătite, examinate de consilieri, iar nemijlocit la ședință nu sînt adoptate decizii. Noi am pregătit o adresare în două limbi și o vom transmite tuturor consilierilor”, a menționat Voznoi.

De remarcat că în cadrul ședinței precedente a Consiliului Municipal Chișinău, care s-a încheiat cu scandal, consilierul Alexandru Odințov și-a îndemnat, de asemenea, colegii să creeze un grup de lucru care să soluționeze problemele iscate pe șantierele de construcție, astfel încît să fie luate în calcul interesele ambelor părți.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?