X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Plahotniuc revine în prezidiumul parlamentului cu sprijinul PLDM

19 apr. 2013,, 08:54   Politică
12849 4
Foto: totul.md
Liberal-democraţii ar putea să voteze pentru ca Vlad Plahotniuc să devină vicepreşedinte al Parlamentului. Cel puţin aşa a lăsat să se înţeleagă liderul fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, pe 18 aprilie, după şedinţa Legislativului, informează publika.md.

Liberal-democratul a declarat că democraţii sînt în drept să desemneze o persoană care să ocupe acest post. "PD are dreptul, în situaţia cînd convenim asupra alianţei de guvernare, de a-şi delega un candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului. Va decide Partidul Democrat pe cine va delega. Funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului nu mai există. Legea este promulgată şi modificarea acestei legi a fost făcută, pentru a aduce norma legală în conformitate cu Constituţia. Noi nu am propus niciodată la vot demisia domnului Plahotniuc", a declarat Valeriu Streleţ.

De asmenea, liberal-democratul a menţionat că între PLDM şi PD nu există nicio ceartă. "Problema împăcării dintre PLDM şi PD nicinu există, nici nu a existat o ceartă. Ne dorim continuarea guvernării ţării, în formatul în care am fost pînă pe 13 februariue. Noi nici nu am declarat un gen de ceartă, ci doar am propus revizuirea principiilor şi neadmiterea erorilor în viitoarea Alianţa de guvernare", a spus Valeriu Streleţ.

Amintim că pe 15 februarie democratul Vlad Plahotniuc şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al Legislativului. Ulterior, liberal-democraţii au aprobat un proiect de lege, prin care au lichidat funcţia de prim-vicepreşedinte al Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?