Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ghimpu: În parlament a fost creată o nouă majoritate

19 apr. 2013,, 10:22   Politică
5814 4
Foto: timpul.md
Mihai Ghimpu este sigur de faptul că numirea lui Corneliu Gurin în funcția de procuror general este rezultatul unui acord politic între democrați și liberal-democrații, scrie Moldnews.

Potrivit lui, în parlament există deja o majoritatea, caci liberalii nu au fost consultați cu privire la candidatul pentru postul de procuror general.

"În cadrul ședinței Comisiei juridice eu m-am abținut, au votat PLDM, PD și Sîrbu, cu noi acest subiect nu a fost discutat. Eu cred că se pregătește o nouă alianță, căci discută cei care doresc "să meargă călare pe căruța fără fund", - a spus Ghimpu.


În plus, liderul liberal a subliniat că în cadrul discuției cu Gurin, parlamentarii PLDM l-au întrebat dacă este membru al unui partid politic, la care el a răspuns că intenționează să părăsească rîndurile "Acțiunii Democratică", condusă de deputatul Mihai Godea, dacă va fi ales în funcția de procuror general.

"Atunci l-am întrebat, dacă nu se va întîmpla ca la alegeri el să părăsească funcția de procuror și să revină pe listele lui Godea, el a spus că nu. Vorbind la general, cu privire la numirea lui, este și da și nu", - a continuat el.

Cînd a fost întrebat de reporteri dacă Gurin va fi un procuror bun, Ghimpu a spus că dacă el ar fi fost procuror general, atunci procurorul ar fi fost bun.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?