Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Polonia, interesată în soluţionarea conflictului transnistrean

7 mar. 2017,, 13:45   Politică
2697 1

Polonia este interesată în continuarea negocierilor privind reglementarea transnistreană, pledînd pentru soluţionarea cît mai grabnică a acestei probleme.

Declaraţiile au fost făcute de ambasadorul Poloniei în Moldova, Artur Michalski, în ajunul întîlnirii de la Tiraspol cu preşedintele autoproclamatei PMN, Vadim Krasnoselski.

Potrivit site-ului liderului de la Tiraspol, diplomatul a declarat că, deşi Polonia "nu participă în mod direct la negocieri, rezultatele acestui proces o interesează".

"Noi, ca parte a comunităţii europene, sîntem interesaţi ca acest dialog să continue într-o direcţie bună, pentru ca ambele părţi să înţeleagă mai profund problema. În cele din urmă, acest fapt ar conduce la rezultate de care toţi ar fi mulţumiţi", a spus el. Michalski a menţionat că în Transnistria locuieşte diaspora poloneză, care contribuie la dezvoltarea regiunii şi a legăturilor sale cu Polonia.

"Noi, de asemenea, sîntem interesaţi de acest proces şi încercăm să participăm la diferite proiecte, în cazul în care autorităţile locale sînt şi ele interesate", a precizat diplomatul polonez.

În timpul vizitei în regiunea transnistreană, ambasadorul s-a întîlnit şi cu studenţii Universităţii de Stat din Transnistria, cărora le-a vorbit despre istoria ţării sale şi despre oportunităţile de a studia în Polonia.

"În fiecare an, aproximativ 20 de studenţi din Moldova au posibilitatea să plece în Polonia pentru a se familiariza cu limba şi cultura. Acest lucru este posibil în cazul în care studentul intenţionează să-şi facă studiile la orice universitate din Polonia", a anunţat ambasadorul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?