Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un polițist a fost condamnat pentru tortură

7 mar. 2017,, 11:15   Societate
2794 0

Un ofiţer operativ al Inspectoratului de Poliţie Teleneşti a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru tortură şi alte abuzuri, notează NOI.md.

Totodată, acesta a fost privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii în MAI pe un termen de 5 ani.

Potrivit procurorilor, în perioada anilor 2008-2011 poliţistul a comis mai multe infracţiuni, printre care depăşirea atribuţiilor de serviciu cu aplicarea violenţei, abuz de serviciu, ameninţarea unei persoane cu funcţie de răspundere, amestecul în înfăptuirea justiţiei şi tortură.

Recent Judecătoria Orhei cu sediul la Telenești l-a condamnat pe inculpat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu cu aplicarea violenţei, iar pe celelalte capete de acuzare instanţa l-a recunoscut vinovat, dar a încetat procesul penal din motivul expirării termenului de prescripţie de tragere la răspundere penală.

În privinţa inculpatului a fost aplicată măsura preventivă – arestul, cu luarea sub strajă din sala de judecată. Acesta însă a reuşit să plece înainte de a veni escorta. În prezent locul aflării acestuia nu este cunoscut, iar dacă nu se va prezenta benevol, inculpatul va fi anunţat în căutare.

Sentinţa este cu drept de apel.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?