X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Decis! Corneliu Gurin a devenit procuror general

18 apr. 2013,, 14:12   Politică
5449 0
Foto: info-prim.md
Deputații din Parlament au votat pentru numirea lui Corneliu Gurin în funcția de procuror general. Astfel, după ce azi dimineață președintele Parlamentului a propus candidatura lui Gurin în această funcție, acesta a fost numit procuror general, relatează NOI.md.

Decizia a fost luată cu votul deputaților PLDM, PDM, grupul Mișin și votul unor deputați neafiliați. În total, pentru au votat 51 de deputați.

După vot, Gurin a depus jurămîntul

Pe de altă parte, deputații din fracțiunea PL condusă de Valeriu Munteanu nu l-au susținut pe Gurin, deoarece în 2005 a fost pe listele electorale ale PCRM. Nici grupul reformatorilor PL, condus de Ion Hadârcă, nu l-a susținut pe Gurin, fiindcă nu le-a fost acordată o pauză de 15 minute să se consulte cu candidatul.

Comuniștii, la rîndul lor, sînt nemulțumiți că președintele Parlamentului, Marian Lupu, nu s-a consultat cu fracțiunile înainte de a-l înainta pe Gurin.

Deputații PCRM l-au luat la întrebări pe candidat. Întrebat dacă a fost cîndva vînător, acesta a răspuns că nici măcar pescar. De asemenea, deputatul Gheorghe Anghel l-a întrebat pe Gurin dacă și-a suspendat activitatea de membru al PAD condus de Mihai Godea, pentru că știa că ar fi candidat la funcția de procuror. “Nu-i adevărat. Pe atunci nu puteam nici să visez la așa ceva”, a replicat Gurin.

Din momentul depunerii jurămîntului, Corneliu Gurin își poate începe activitatea de procuror general.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?