X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dezbaterile publice pe marginea proiectului bugetului municipal, amînate

6 mar. 2017,, 16:15   Capitala
2268 1

Audierile publice pe marginea bugetului municipiului Chișinău în a doua lectură nu au avut loc, din cauza absenței primarului și reprezentanților direcțiilor municipale.

Consilierul municipal din partea „Partidului Nostru” Ilian Cașu a spus luni că „încă săptămîna trecută s-a anunțat despre audierile din 6 martie, la care ar trebui să participe angajații Primăriei, inclusiv primarul”.

„Vineri Primăria a publicat informația privind bugetul pentru a doua lectură, dar ea a fost incompletă, lipsea capitolul Investiții. Noi ne-am înțeles să venim, dar în final nimeni dintre angajații Primăriei nu a venit”, și-a exprimat el indignarea.

Moderatorul audierilor, care în final au fost amînate, Sergiu Tofilat a spus că „trebuie să-i comunicăm Primăriei că dezbaterile bugetului sînt publice și urmează să fie organizată în prezența autorităților locale și a societății civile. De asemenea, proiectul bugetului ar trebui publicat cu 15 zile înainte de audieri, pentru ca oamenii să poată să-l examineze și să ofere sugestii, iar informația despre organizarea audierilor trebuia publicată cu trei zile pînă la întîlnire”.

Reprezentantul societății civile Valeriu Pleșca a calificat drept o batjocură atitudinea autorităților locale față de societate, iar liderul fracțiunii Partidului Popular European, Ruslan Codreanu, a acuzat conducerea Primăriei de iresponsabilitate.

Toate persoanele prezente în sală au adoptat decizia de a nu participa la ședință și a o amîna pe altă zi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?