X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

În Moldova au fost inaugurate alte trei Centre de Informare ale UE

4 mar. 2017,, 13:00   Societate
2418 0

Vineri, în Moldova au fost inaugurate alte trei Centre de Informare ale Uniunii Europene, numărul total ajungând la 15.

Surse din cadrul Delegaţiei UE în RM au comunicat că, Centrele oferă acces liber la resursele lor şi sunt deschise publicului larg, inclusiv elevilor, studenţilor şi specialiştilor din diverse domenii.

Noile Centre sunt găzduite de Biblioteca Publică Raională "Vasile Alecsandri" din Teleneşti, Biblioteca Municipală "B.P. Haşdeu" din Chişinău şi Biblioteca Publică Raională "M. Sadoveanu" din Străşeni. Acestea vor avea privilegiul să primească şi să acceseze materiale oferite gratuit de către Biroul de Publicaţii al Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg (eubookshop.eu).

"Materialele şi informaţiile oferite prin intermediul Centrelor de Informare ale UE reprezintă o gamă cu adevărat vastă de domenii, începând cu literatura artistică, până la legislaţie, politici, hărţi, materiale didactice pentru copii. Vă îndemn să valorificaţi din plin resursele oferite de Centrele de informare ale UE", a menţionat ofiţerul politic din cadrul Delegaţiei UE în RM, Mindaugas Kacerauskis, la ceremonia dedicată lansării paralele a Centrelor de Informare Europeană la Teleneşti.

Potrivit lui, scopul activităţii Centrelor este de a oferi cetăţenilor acces liber şi gratuit la informaţii şi publicaţii oficiale despre Uniunea Europeană.

Deschiderea noilor Centre de Informare ale UE a fost posibilă în cadrul programului pilot de parteneriat cu programul Novateca, aceasta colaborare fiind o contribuţie suplimentară la modernizarea bibliotecilor publice din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?