X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Experții vorbesc despre creșterea bruscă a probabilității ca SUA să efectueze primul atac nuclear

3 mar. 2017,, 19:00   Externe
3999 0

Modernizarea blocurilor nucleare, care s-a desfășurat în SUA din anul 2000 încoace, le-a oferit posibilități sporite în ceea ce ține de atacurile obiectelor protejate.

Acest fapt poate fi perceput drept o dobîndire a noilor posibilități de a efectua un atac nuclear preventiv împotriva forțelor strategice ale Rusiei sau Chinei.

Articolul a fost scris de un grup de experți militari din SUA: directorul Centrului Informațional Nuclear al Federației Oamenilor de Știință din America – Hans Christensen, renumitul expert în tehnica rachetelor Theodore Postol și directorul programelor nucleare din cadrul Consiliului național pentru protecția resurselor naturale Matei Mckinsey.

În opinia lor, observatorii au realizat o adevărată revoluție în ceea ce ține de înarmarea strategică desfășurată de SUA din 2009. Este vorba despre dotarea focoaselor nucleare W76-1/Mk.4 (capacitatea de 100 de kilotone, se instalează pe rachetele maritime Trident II) noul sistem ”super-fuze” MC4700. Dacă anterior, cel puțin 20 la sută dintre blocurile rachetelor maritime puteau fi utilizate împotriva obiectelor protejate, acum cota lor se apropie de 100 %.

„Combinația problemelor sistemului rus de avertizare despre atacurile cu rachetă cu o balanță mică de timp pentru adoptarea deciziei de lansare a unui atac de răspuns și creșterea potențialului SUA în ceea ce privește atacul nuclear preventiv destabilizează starea de lucruri și creează o situație foarte periculoasă”, au remarcat autorii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?