Liberal-democrații îi cer lui Harunjen să vină la raport

Liberal-democrații îi cer lui Harunjen să vină la raport

Fracțiunea parlamentară a PLDM cere audierea procurorului general, Eduard Harunjen, în plenul Parlamentului, comunică NOI.md.

Potrivit deputatului Iurie Țap, deja de doi ani procurorul general nu s-a prezentat în Parlament pentru a fi audiat de deputați, așa cum prevede legea.

„Cerem audierea raportului anual al procurorului general privind starea legalității și ordinea de drept, în conformitate cu Legea cu privire la procuratură. În ultimii doi ani asemenea raport nu a fost audiat, în timp ce starea de lucruri în țară lasă mult de dorit. Legea cu privire la procuratură prevede expres, imperativ audierea acestui raport”, a explicat Țap.

Propunerea liberal-democraților nu a întrunit un număr suficient de voturi pentru a fi inclusă pe agenda de săptămîna viitoare a Parlamentului.

Menționăm că Eduard Harunjen a fost numit în funcția de procuror general la sfîrșitul anului 2016, în urma unui concurs public organizat de Consiliul Superior al Procurorilor. El a fost numit în funcție pentru un mandat de șapte ani. 
 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load