X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Procedura de lichidare a întreprinderilor va fi simplificată

3 mar. 2017,, 10:48   Economie
10186 1

La inițiativa Ministerului Economiei, procedura de lichidare benevolă a afacerilor în Moldova va fi simplificată, informează NOI.md.

Proiectul de lege propus are drept scop reducerea timpului și costurilor necesare pentru lichidarea unei întreprinderi, dar și instituirea unor reguli mai clare în acest sens. Documentul a fost examinat la ședința de astăzi a Legislativului.

„Întreprinderile nu vor mai fi obligate să prezinte documentele de lichidare la Serviciul Fiscal de Stat, ci doar vor informa organul înregistrării de stat. De asemenea, este eliminată necesitatea de a aduna confirmările precum că întreprinderea nu are datorii la bugetul public naţional. Certificatul privind lipsa datoriilor va fi eliberat de Camera Înregistrării de Stat, în conformitate cu datele din sistemul informaţional automatizat al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat”, a menționat viceministrul Economiei Vitalie Iurcu.

Proiectul mai prevede eliminarea unor plăţi pentru perfectarea oficială a actelor de lichidare şi de informare a structurilor publice. Totodată, a fost eliminată obligativitatea de a publica anunțul cu privire la lichidarea întreprinderii în Monitorul oficial. Conform noilor prevederi, anunțul va putea fi făcut public gratuit pe pagina oficială a organului înregistrării de stat.

„Toate aceste aspecte au scopul de a exclude tărăgănarea finalizării tuturor operațiunilor ce țin de lichidarea voluntară a contribuabililor. O altă propunere vizează stabilirea unor norme mai clare cu privire la numărul posibil de rapoarte contabile interne și externe ce urmează a fi completate de către contribuabili pe durata perioadei de lichidare”, a adăugat Vitalie Iurcu.

Modificările propuse au fost adoptate astăzi în prima lectură de Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?