Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Moțiunea împotriva ministrului Glavan a fost respinsă

2 mar. 2017,, 17:40   Politică
4447 4

Ruxanda Glavan rămîne ministrul Sănătății. Moțiunea simplă depusă de socialiștii a fost respinsă astăzi de majoritatea deputaților, comunică Noi.md.

Pentru demiterea lui Glavan s-au pronunțat doar 28 de deputați, număr insuficient de voturi pentru ca moțiunea să fie aprobată.

Ruxanda Glavan i-a acuzat pe deputați socialiști de faptul că încearcă să-și facă PR de pe urma înaintării acestei moțiuni. Funcționara a precizat că majorarea tarifelor la serviciile medicale a fost o decizie imperios necesară, întrucît prețurile existente nu corespund realității, iar mai multe spitale din țară riscau să intre în incapacitate de plată. Potrivit ei, Catalogul unic al tarifelor la serviciile medicale a fost indexat în 11 ani de doar două ori, pe cînd acest lucru trebuia făcut anual.

În replică, socialiștii au menționat că ministrul a fost chemat la Parlament să dea explicații pe marginea situației din domeniul sănătății, și nu să facă aprecieri politice din numele partidului care a delegat-o. Aceștia au acuzat-o pe Glavan de faptul că „a demarat un genocid social”.

În opinia socialiștilor, decizia de majorare a tarifelor la serviciile medicale este una fără precedent, care îi va afecta toți cetățenii Republicii Moldova, inclusiv pe cei asigurați medical. Deputații PSRM nu exclud că la baza acestei decizii ar sta anumite interese obscure. Aceștia au făcut referire și la un raport de expertiză al CNA, în care se menționează că prețurile la serviciile medicale au fost majorate excesiv și neargumentat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?