Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ceban a propus dizolvarea Consiliului Municipal (VIDEO)

2 mar. 2017,, 17:10   Capitala
5290 4

Consiliul Municipal Chișinău (CMC) a devenit ineficient, din cauza acțiunilor Partidului Liberal (PL).


Consilierii neconștiincioși trebuie să renunțe la mandatele lor, după care urmează să fie anunțate alegeri locale anticipate. Acestea au fost declarațiile președintelui Fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM), Ion Ceban, după ce s-au făcut totalurile ședinței CMC de astăzi, 2 martie, relatează NOI.md.

Liberalii și susținătorii lor, potrivit convingerii lui Ion Ceban, nu oferă posibilitatea de a lua deciziile necesare pentru toți chișinăuienii. "Ei promovează propriile lor interese, atît la distribuirea terenurilor, cît și la examinarea bugetului. Sîntem acuzați că blocăm tribun și activitatea Consiliului. Ei dau toată vina pe noi, ca să scape de acuzațiile la adresa lor. Noi am cerut să încheiem ședința ilegală convocată pe data de 23 februarie și să trecem la examinarea bugetului municipal pentru anul 2017 în a doua lectură. Iar ei ce ne-au răspuns? Dînșii au decis să continue examinarea chestiunilor legate de terenuri, deoarece de acestea depind veniturile lor personale", a menționat președintele Fracțiunii Partidului Socialiștilor.

Impasul la care s-a ajuns în Consiliul Municipal, în opinia dlui, poate fi soluționat, numai prin dizolvarea organului legislativ local. "Consiliul Municipal sub forma sa actuală trebuie să fie dizolvat, după care ar trebui să fie declarată organizarea alegerilor locale anticipate. Mai mult, fiecare consilier va trebui să răspundă în fața alegătorilor, care și-au dat votul pentru aceștia. Noi, spre deosebire de ceilalți, nu avem de ce să ne fie teamă de cetățeni, noi putem răspunde pentru acțiunile noastre. Restul însă au de ce să se teamă, iată de ce dînșii blochează activitatea Consiliului Municipal", a conchis Ion Ceban.

De precizat că potrivit rezultatelor alegerilor locale, care au avut loc la 14 iunie 2015, cel mai mare număr de reprezentanți în CMC l-au obținut socialiștii - 19 mandate, urmați de liberali - cu 17 consilieri, PPEM - cinci, Fracțiunile comuniștilor și cei din afara partidelor, precum și "Partidul Nostru" au primit cîte trei mandate, liberal-democrații – doi, Partidul Democrat are un reprezentant în CMC și un mandat îl deține consilierul independent, Ion Ștefăniță.

Recent, din fracțiunea PSRM a fost exclus consilierul Oleg Onișcenco, informația fiind făcută publică pe data de 23 februarie. Președintele Fracțiunii Socialiștilor Ion Ceban a explicat această decizie prin faptul că Onișcenco a comis numeroase încălcări ale deciziilor Fracțiunii și a Partidului Socialiștilor, a susținut Partidul Liberal în timpul votării în cadrul ședințelor Consiliului Municipal și că a comis "alte acțiuni în detrimentul locuitorilor Chișinăului". Mai tîrziu, el a informat colegii din CMC despre faptul că a devenit consilier independent.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?