Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Rihanna, încîntată de premiul decernat de Harvard

3 mar. 2017,, 01:00   Externe
2907 0

Superstarul R&B Rihanna Rihanna, care nu are studii superioare, se poate lăuda cu un premiu decernat de prestigioasa Universitate Harvard, care a desemnat-o drept personalitatea umanitară a anului, relatează AFP.

"Am ajuns la Harvard! Nu credeam că voi putea spune asta într-o zi, dar este foarte bine", a declarat marți seară Rihanna, în uralele studenților.

Universitatea a onorat-o cu acest premiu pe cîntăreața în vîrstă de 29 de ani pentru proiectele ei umanitare.

"Datorită muncii sale caritabile, Rihanna a construit un centru de oncologie și de aplicații medicale ale radioactivității de prim ordin pentru diagnosticarea și tratarea cancerului la sîn la spitalul Queen Elizabeth, din Bridgetown, Barbados", a subliniat directorul fundației Harvard, S. Allen Counter.

Cîntăreața a înființat și un program menit să suporte cheltuielile universitare pentru studenții din Caraibe care pleacă să studieze în SUA. De asemenea, Rihanna susține eforturile de a le oferi fetelor un acces mai bun la educație în țările în curs de dezvoltare.

"Nu este nevoie să fii bogat ca să ajuți pe cineva, nu trebuie nici măcar să ai o diplomă universitară", a spus ea pe ton de glumă, deși a recunoscut că i-ar fi plăcut să aibă una.

Printre persoanele care au mai primit acest premiu se află fostul secretar general al ONU Ban Ki-moon, tînăra cîștigătoare a premiului Nobel pentru pace din Pakistan Malala Yousafzai sau cîntărețul Lionel Richie.

Pe numele său adevărat Robyn Rihanna Fenty, cîntăreața a vîndut peste 200 de milioane de discuri, a cîștigat opt premii Grammy și 14 dintre cîntecele sale au fost pe primul loc în fruntea clasamentelor pentru cele mai bune vînzări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?