X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Google, atacat în instanță pentru încălcarea drepturilor utilizatorilor

2 mar. 2017,, 09:45   Externe
1838 0

Intstanța federală din Chicago a dispus că motorul de căutare Google încalcă inviolabilitatea vieții private a milioane de utilizatori de rețea prin colectarea și păstrarea datelor lor biometrice. Despre aceasta comunică Bloomberg.

Făcînd trimitere la prevederile legislației statului Illinois, judecătorul Edmond Chang a dispus că, acum, pentru fiecare fotografie personală utilizată fără acordul posesorului, corporația va achita amendă de la 1000 la 5000 de dolari. ”Dacă Google ar fi păstrat, pur și simplu fotografiile fără măsurarea și scanarea geometriei feței, nu ar fi fost nici un fel de încălcare a legii”, a remarcat Chang.

De asemenea, el a respins argumentele aduse de reprezentații corporației, care afirmau că legislația statului contravine Constituției SUA, iar Google nu poate determina unde anume a fost făcută fotografia: în Illinois sau într-un alt stat. În replică, reprezentanții reclamanților au declarat că n conformitate cu legea, colaboratorii companiei de internet trebuie să înceteze să mai folosească programele pentru scanarea geometriei feței cu fotografiile încărcate pe Google.

Jurnaliștii Bloomberg subliniază că dispoziția lui Chang crează un precedent judiciar, iar acum, utilizatorii vor putea folosi această decizie în procesele ulterioare de judecată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?