X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Petrenco a contestat hotărîrea CSM

1 mar. 2017,, 17:30   Politică
4817 3

Hotărîrea Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM) privind decorarea a 55 de judecători este una ilegală.


Președintele Partidului „Casa Noastră – Moldova”, fostul deputat Grigore Petrenco a contestat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) hotărîrea privind decorarea judecătorilor. El a declarat acest lucru astăzi, 1 martie, în cadrul unei conferințe de presă, relatează NOI.md.

Petrenco a atenționat că printre judecătorii decorați sînt cei cu reputație dubioasă. „Noi nici nu cunoaștem numele celor 55 de judecători cu merite față de statului, cărora CSM intenționează să le elibereze diplome și decorații. Din cîte eu cunosc, printre ei sînt cei cu o reputație criminală, care au pierdut procesele la CEDO și care nu pot explica proveniența veniturilor ce depășesc considerabil salariul. În primul rînd, e vorba despre Ion Druță, Oleg Sternioală și participantul la controversata vînătoare în Pădurea Domnească Ion Pleșca”, a declarat liderul Partidului „Casa Noastră – Moldova”.

El a spus că a contestat hotărîrea CSM la Curtea Supremă de Justiție. „Această decorare ilegală urmează să aibă loc la 3 martie, la Adunarea generală a judecătorilor. Se repetă istoria, cînd cîțiva zeci de procurori au fost decorați de Consiliul procurorilor care efectiv i-a încurajat pe străluciți reprezentanți care s-au făcut remarcați în schemele corupte. Am apelat la CSJ pentru a lupta cu această fărădelege, deoarece hotărîrile CSM nu pot fi contestate în instanțele de fond”, a conchis Petrenco.

Precizăm că după ce Grigore Petrenco a fost pus în libertate în anul trecut, el în repetate rînduri a contestat hotărîrile Guvernului, Procuraturii și instanțelor de judecată. Astfel, el a contestat hotărîrea privind numirea lui Eduard Harunjen în funcția de procuror general care, potrivit lui, a devenit cîștigătorul concursului organizat cu încălcarea gravă a legislației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?