Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Comisia Europeană va propune cinci variante de depășire a crizei

1 mar. 2017,, 17:21   Externe
2266 0

Comisia europeană a elaborat cîteva variante de depășire a crizei în care s-a pomenit UE din cauza Brexit-ului. Despre aceasta informează Euronews.


Sub conducerea șefului CE, Jean-Claude Juncker, au fost elaborate cinci scenarii de dezvoltare ulterioară a Uniunii Europene fără Marea Britanie. Toate scenariile au fost comasate în așa numita ”Carte albă”. Se preconizează că documentul va fi publicat miercuri, 1 martie. La summit-ul UE de la Roma, care se va desfășura pe 25 martie, documentul va fi pus în discuție.

Se cunosc deja și denumirile posibilelor scenarii: ”De făcut mai puți, dar mai eficient”, ”De făcut mai mult împreună”, ”De continuat același curs”, ”Doar piață unică”, ”Cei care vor să primească mai mult, să facă mai mult”.

Aproape toate presupun așa numita ”integrare cu mai multe viteze”. Așa cum a declarat însuși Juncker, ”s-au terminat acele timpuri cînd ne imaginam că toți pot lucra împreună fără probleme”.

Presupusele variante au generat, deja, critici din partea țărilor est europene, îngrijorate de faptul că acest lucru ar putea duce la reducerea drastică a subvențiilor achitate de UE. Totodată, se mai comunică că planurile nu presupun și o modificare serioasă a sistemului institutelor europene și a acordurilor existente.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?