Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon va crea o platformă pentru soluționarea conflictului transnistrean

1 mar. 2017,, 14:52   Politică
4088 6

Identificarea unei soluții reciproc avantajoase pentru soluționarea conflictului transnistrean. Acesta va fi obiectivul platformei de dialog social ce urmează a fi creată la inițiativa președintelui Igor Dodon, notează NOI.md.

La dialog sînt invitați să participe reprezentanții Guvernului, ai administrației de la Tiraspol, membrii societății civile de pe ambele maluri ale Nistrului, ai comunităţii ştiinţifice, ai comunităţilor etnice şi organizaţiilor religioase.

Sîntem conștienți de divergenţele, uneori chiar fundamentale, ce ne separă. Dar, credem în posibilitatea identificării unui model comun şi acceptat de toţi a reglementării diferendului transnistrean în interesele oamenilor de rînd de pe cele două maluri ale Nistrului, care alcătuiesc un singur popor al ţării noastre, a punctat astăzi șeful statului.

Cu prilejul marcării la 2 martie a 25 de ani de la declanșarea războiului de pe Nistru, Igor Dodon a precizat că poporul este obligat să tragă învățăminte din această tragedie.

„În primul rînd, trebuie să încetăm a-i mai diviza pe locuitorii țării pe criterii naționale, precum și în ”băștinași” și ”venetici”. Nu trebuie să ne impunem reciproc valorile noastre, viziunile proprii asupra istoriei țării și a viitorului ei. Noi trebuie să acceptăm ca axiomă faptul că noi am putea avea diferite origini etnice, diferite limbi materne, diferiți eroi și clasici literari, dar cu toate acestea noi cu toții constituim poporul polietnic unic al Republicii Moldova, avem o patrie comună și indivizibilă, pe care noi cu toții o iubim și o apreciem în egală măsură”, a subliniat demnitarul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?